Om Kennelen 

Historien fra starten.

Vår første elghund ble hentet fra Jostein Skogstad på Hølonda sommeren 1973. Det var en "ekte bastard" av Elghund rasene Norsk Elghund sort, Karelsk bjørnhund og Norsk Elghund grå. Han var sort av farge med en hvit labb, og fikk derav navnet Labben. Han ble etter hvert en "støvsuger" i elgskogen, men aksepterte stort sett kun familiens folk.

Even og Labben

I 1985-86 sto det uunngåelige for tur, vi måtte anskaffe Labben's etterfølger. Valget falt til slutt på Norsk Elghund grå.  Varja ble hentet fra fam. Brekkum i Sjåk våren 1986. Varja fikk da under høstens jakt avløse Labben enkelte dager. Etter to direkte elgfall var valpen i gang.

Etter en del utstillinger og jaktprøver kan man si vi fikk en liten snev av valpesyke som siden har vokst seg til hundegalskap og det er jo som kjent uhelbredelig.  

 

Varjdalen's Gjendin og Varja (mor og sønn) starten på kennelen.

Varja's første valpekull kom vinteren 1989. dette er i etter tid registrert på kennelnavnet Varjdalen som ble godkjent hos NKK i 1990. Første dachs kom høsten 1991, vi ønsket å ha en spesiell hund for å jakte rådyr med. Ønsket ikke å bruke elghundene til det. Rase valget ble til slutt en Strihåret Dachs fra gode drevlinjer. Vårt problem har hvert, at rådyrjakta måtte vente til elgjakta er ferdig, snøen blir da enkelte år et hinder for jakta og for deltagelse på drevprøver med Dachene.